Selecteer een pagina

Over mij…..

Het kiezen van een passende loopbaan- of studiekeuzebegeleider, coach, supervisor of intervisor kan lastig zijn. Ik kan me dan ook voorstellen dat je graag iets meer wilt weten over mij en hoe ik in het leven sta.

Voor mij is het leven fijn als werken en genieten in balans zijn.
De vijf pijlers van Martin Seligman zijn mij op het lijf geschreven. Deze Amerikaanse ‘gelukspsycholoog’ heeft het over het plezierige leven, het goede leven, positieve relaties, het zinvolle leven en iets bereiken in je leven.

Het plezierige leven betekent voor mij bijvoorbeeld: lekker eten en drinken in goed gezelschap. Ook lees ik graag. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik ‘lid’ ben van verschillende clubs:  een lees- en eetclub en de witte-wijn-woensdag-club.

Werken en genieten in balans

Verder kampeer ik graag met mijn partner. Met de camper rijden en maar zien waar we ‘s avonds uitkomen. Daarbij laten we ons onderweg overweldigen door robuuste natuur, cultuur en mooie zonsondergangen. Of we zakken met wildvreemden een avond door, komen zo maar bij een doedelzakspeler uit of belanden in een pubquiz. Kortom; openstaan voor anderen, ontdekken en uit mijn eigen bubbel komen.

Bovendien geniet ik van diepgaande gesprekken, anderen inspireren en iets leren en ook zélf leren en geïnspireerd worden. Daarnaast vind ik het fijn om samen te lachen en blij te zijn, ook in mijn werk.

Ik houd enorm van het werk dat ik al mijn hele werkzame leven doe: begeleiden van mensen. Mijn ruime ervaring vul ik steeds weer aan met kennis van de arbeidsmarkt én de psyche. Ik geniet van verschillende mensen met verschillende leeftijden met verschillende vragen. Samen met jou op onderzoek gaan en werken aan een afgesproken doel. Dat doe ik graag. Want jouw loopbaanvraag staat bij mij centraal!

 

Gelukkiger worden

Als begeleider en coach wil ik mensen laten ervaren dat ze keuzes hebben. Ik vind het belangrijk dat mensen die keuzevrijheid niet alleen voelen, maar ook nemen én gebruiken. En vervolgens de verantwoordelijkheid nemen voor hun keuzes. Uiteindelijk worden we daar allemaal gelukkiger van. Als je namelijk zelf kiest is het dragen van welke uitkomst dan ook, gemakkelijker. Ik help je graag bij het zoeken en maken van keuzes tijdens verschillende momenten in je loopbaan.

  • Bijvoorbeeld als je vastloopt, of als je geen voldoening meer uit je werk haalt.
  • Of als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een studie of maken van een carrièreswitch.
  • Of als je niet weet hoe verder in of na een burn-out.

‘Niet het antwoord,
maar de vraag stellen
is het begin van wijsheid.’

Vanaf ons eerste contact creëer ik een omgeving waarin jij de vrijheid durft te nemen om te zijn, te onderzoeken en te groeien. Zo kom je erachter wat er werkelijk speelt. Zo leer je wie je echt bent, wat je kunt en wat je wilt.

Eigenlijk faciliteer ik het proces van het vergroten van bewustzijn en verwerven van inzicht waardoor jouw persoonlijk leiderschap groeit. Je groeit als mens en daardoor als professional.

Wat anderen over mij zeggen

Tenslotte, om je een beeld te vormen van mij als coach en begeleider, heb je er mogelijk wat aan hoe anderen mij omschrijven.

Nuchter, gedreven, begaan, deskundig, professioneel, gastvrij, af en toe confronterend, een goede luisteraar en doorvrager en een goed gevoel voor humor. Mooie woorden waarin ik mezelf herken.

Wil je vrijblijvend met mij kennismaken om te zien of ik iets voor je kan betekenen? Maak hier een afspraak.

Graag tot ziens en de koffie of thee staat klaar.

Met vriendelijke groet,
Carin Cox 

Loopbaan- en studiekeuzebegeleiding
supervisie | intervisie| coaching
persoonlijk leiderschap