Selecteer een pagina

“Laat gaan wat was. Accepteer wat is. Omarm wat komt.”

Als er iets in je loopbaan veranderd is of gaat veranderen bijvoorbeeld door Covid 19. Of als je tevreden bent met je huidige baan maar meer inzicht wilt in je kwaliteiten, talenten en vaardigheden, je arbeidsmarktpositie, sollicitatievaardigheden en doorstroom of uitstroom mogelijkheden. Maar ook als je een carière-switch wilt maken of je wilt oriënteren op je toekomst dan kun je veel baat hebben bij ontwikkeladvies of een loopbaanonderzoek. Je kunt dan per 1 augustus 2020 gebruikmaken van 

Gratis ontwikkeladvies of korting op een loopbaanonderzoek

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies’ opnieuw opengesteld voor alle:

  • mensen die (nog) aan het werk zijn,
  • inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers,
  • en mensen die geen werk meer hebben.

Tot het eind van dit jaar kunnen er 20.000 ontwikkeladviezen worden uitgevoerd. Als jij in één van bovengenoemde groepen valt, kan je dus gratis ontwikkeladvies krijgen.

De ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door

Minister Koolmees is blij dat mensen vanaf deze zomer al aan de slag kunnen met een loopbaanadviseur: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt individuele gesprekken met Carin Cox. Carin is onder andere loopbaancoach en oprichter van Cox Begeleiding Op maat. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wie je bent, wat je kunt en leuk vindt, en waar op korte termijn of in de toekomst concrete kansen en/of banen voor jou te vinden zijn. Kortom nieuw perspectief.

Er zijn een aantal regels verbonden aan het ontwikkeladvies maar deze zijn nog niet exact bekend. 

Elk ontwikkeladvies begint in ieder geval met een vrijblijvend kennismakingsgesprek dus vraag zo’n gesprek aan en je komt automatisch op de intekenlijst bij Cox Begeleiding Op Maat zodat jij zeker gebruik kunt maken van het gratis ontwikkeladvies van het crisisprogramma NL leert door .